Arkistot kuukauden mukaan: syyskuu 2015

Saneerausprojekti: Suomi Oy Ab

Historiaa tutkimalla tiedämme mistä olemme tulossa, mutta mihin tämä maa on menossa? Jos Suomi olisi yritys, se olisi jo moneen kertaan, kauan sitten, joutunut selvitystilaan, protestilistalle, käräjille tuomittavaksi konkurssiin. Suomi on valtio, sitä ei kosketa yritysten valvontaan kehitetyt säännöt, lait. Kuitenkin kansainvälinen maailma määrittelee säännöllisin väliajoin Suomen luottoluokituksen, ja sitä kautta määrittelee mihin hintaan Suomi saa lainaa maailmalta. Tähän asti Suomemme on ollutkin korkean teknologian maa, maa jossa elintaso on kansainvälisesti mitaten korkea. Valitettavasti kaikki tuo on selvästi muuttumassa. Ei tarvitse olla ”Rasputin” nähdäkseen mihin tämä maa on menossa, sen kohtalona on vajota yhtä syvälle kuin mitä tänä vuonna olemme nähneet kreikan vajoavan. Valtion velka kasvaa tänäkin vuonna, sitä koitetaan taittaa leikkauksin, niin kuin toki asiaan kuuluukin, mutta laiva on vajoamassa. Päättäjät kaikin voimin yrittävät pitää köysistä kiinni, mutta kun heidän pitäisi levittää käsiinsä pihkaa, he laittavat vaseliinia, ”juttu kyllä luistaa”.

Koko kesää on värittänyt mediassa keskustelut kansainvälisestä pakolaisongelmasta, ja viime viikkoina myös keskustelu siitä, mikä tulee olemaan Suomen osa tuosta ”potista”. Tämän vuoden budjetti on luotu mukaillen viime vuotisia turvapaikanhakijoiden määriä, mutta uusimpien ennustusten mukaan viime vuotinen määrä jouduttaneen kertomaan noin viidellä. Uusia vastaanottokeskuksia halutaan perustaa ympäri Suomea, mutta ymmärrettävistä syistä vastustus on kovaa. Tosiasiassa kukaan meistä ei halua sellaista naapuriinsa, ei edes samaan pitäjään. Miksi? Jokainen meistä tietää vastauksen, vaikka sitä ei uskaltaisi ääneen lausua.

Kuten aikaisemmin sanoin, Suomen valtion velka jatkaa kasvuaan, valtion budjetti on valmiiksi alijäämäinen, joten millä katamme kasvaneet kustannukset jotka koituvat pakolaisten vastaanotosta? Varovaisestikin arvioiden jokaisen pakolaisen kustannus valtiollemme on viisinumeroinen, sai kyseinen ihminen turvapaikan tai ei. Esimerkiksi tänä vuonna maahamme saapuneista albaaneista jokainen on saanut kielteisen päätöksen, mutta silti heitä virtaa rajojemme yli päivittäin, ja vain siksi että heille mainostetaan että vaikka turvapaikka evättäisiinkin niin rahaa jaetaan. Tähän kansalaisuuteen jouduin tutustumaan jo nuorena asuessani Kirkkonummella, ja kokemukset olivat kaikkea muuta kuin hyviä. Niin kauan kuin Suomesta jaetaan maailmalla sellaista kuvaa että täällä raha kasvaa puissa, niin tänne on tulijoita. Helsingin suunnalla jokainen varmasti on törmännyt romanikerjäläisiin? He ovat varmaan asettuneet juurikin Helsinkiin suurten väkimassojen takia, ja ehkäpä myös siksi että heillä on tieto kaupungin väestön suuremmasta tulotasosta, valitettavan moni heille rahaa antaakin, mutta miksi? Ajattelevatko he että heidänkin on syötävä? Juotava? Juotava..aivan niin, jokaisen on niin tehtävä, mutta nämä kerjäävät rahaa Suomalaisilta saadakseen energiajuomia, kyllä, luit aivan oikein. Joka päivä näkee heidän kulkevan ”ES” kädessä asemalla. Jos heillä olisi jano, he saisivat alle puoleen hintaan saman puoli litraa lähdevettä kaupasta. Onko heillä asiat siis kuitenkaan niin huonosti kun he antavat ymmärtää? Sitä kannattaa miettiä ennen kuin heille antaa lantin lanttia.

Tälle kaikelle on tultava stoppi. Sama ongelma koskee lähes kaikkia maahan pyrkiviä. Heille on luotu tänne liian hyvät oltavat, samalla kun siitä koituvat maksut sysätään kantaväestön maksettaviksi. Eihän se voi niin mennä! Ei todellakaan!

Eriarvoistuminen hipoo huippuja tänä päivänä. Sosiaalitoimistosta sanotaan että sekä maahanmuuttajia että Suomalaisia kohdellaan samalla tavalla. Onko todella näin? Jos olemme samalla viivalla kaikki, niin miksi maahanmuuttajien lapsilla on kalliimmat vaatteet kuin kantaväestön lapsilla? Miksi heillä on Iphonet, vaikka Suomalaisella lapsella ei voi olla edes unelmia Applen tuotteista? Onko ne hankittu verovaroin, vai laittomuuksin, sen saa jokainen itse päätellä. Kantaväestön perheet joutuvat kierrättämään vaatteita vanhemmalta nuoremmalle, ja pian ollaan siinä tilanteessa että kengätkin kierrätetään seuraaville, tällöin olemme siinä pisteessä että sanonta ”suutarin lapsella ei ole kenkiä” saa uuden merkityksen, ”valkoisella lapsella ei ole kenkiä”. Pääkaupunkiseudun vuokrat ovat liian kovat, ja kun kysyvät kelasta asumistukea heille sanotaan että ”olet työssäkäyvä, kyllä sinun täytyy pärjätä”, tai jos olet pienellä eläkkeellä toimeentuleva sanovat ”muuta halvempaan asuntoon, emme ala tuollaisia vuokria tukemaan”. Luulevatko ne siellä tiskin takana että vuokralainen itse päättää vuokran suuruuden? Moni eläkeläinen joutuu asumaan tietyssä paikassa, vuokrasta välittämättä, jotta saa tukea ja hoitoa jälkeläisiltään, koska valtio ei sitä heille tarjoa. Kohtuu hintaiset asunnot pk-seudulla ovat harvassa, ja vielä tiukemmassa ne ovat koska ne täytetään maahanmuuttajilla. Sosiaalitoiminnot katetaan verovaroin, jotkut taistelevat toimeen tulemisen ja ”kahden metrin köyden” välillä, ja valtion yhtiöiden johtajat nauravat samaan aikaan partaansa. Olisivatko Fortumin ja muiden pääosin valtion omistamien yhtiöiden toimitusjohtajat valmiita menemään pienituloisen, kahden kouluikäisen lapsen perheen oven taakse sanomaan, että ”Ei, et sinä ansaitse lomamatkaa ulkomaille perheesi kanssa kerran vuodessa, vaikka painatkin pitkää päivää ja ylitöitä siihen vielä päälle”, vaikka hän itse lomailisi etelän lämmössä kerran kuukaudessa, tai kertomaan miksi perheen kaksospojille ei vanhemmilla ole varaa ostaa merkkipyöriä, vaan bilteman halpikset, vaikka tietää että niille nauraa naapurin sokea kissakin!

Kansainvälinen maailma vaatii Suomea kantamaan vastuunsa turvapaikanhakijoista, Eu määrää siinäkin. On selvää että sen kuorman kantaminen vaatii korkeampia veroja. Ketkä kärsivät? Ketkä kantavat todellisen kustannuksen tästä? Pienituloiset, ja lapsiperheet. lapsilisiä leikataan, tuloveroa nostetaan, vähennyksiä leikataan. Suomi haluaa säilyttää puhtoiset kasvonsa maailman silmissä toimimalla juuri siten, artiklalleen, kuin brysseli määrää, mutta se meikki jonka tämä valtio vetää naamaansa ennen jokaista huippukokousta on maksettu tavallisten palkansaajien hiellä ja verellä. Neljän vuoden välein pidetään eduskuntavaalit ja äänestetään ketkä arkadianmäelle pääsee päättämään Suomen asioista, hyvä toki niin, mutta heidät äänestetään sinne päättämään Suomalaisten hyvinvoinnista, kuka antoi heille oikeuden syöstä pienituloinen Suomalainen yhä syvemmälle suohon? He ovat ylittäneet mandaattinsa jo kauan aikaa sitten. Verojen nosto on yhtä kuin tasavero, tai vielä pahempaa, nostetaan tuloveroa kaikkein pienituloisimmilta. Mihin tämä johtaa? Maksuhäiriöiden lisääntymiseen sitä kautta että ihmisillä ei ole enää varaa jokapäiväisiin menoihin, sen voi jokainen nähdä ulosottorekisteristä joka toimii indikaattorina tästä surullisesta asiasta. Sinne ei päädy enää perinteisiä juoppoja, vaan tavallisia perheellisiä Suomalaisia joilla ei riitä raha elämiseen vaikka paiskivat 160 tuntia tai ylikin töitä joka kuukausi, heitä joille veronkiristykset yksinkertaisesti ovat liikaa.

Ja miten maahanmuutto vaikuttaa turvattomuuden tunteeseen? Tätä nyt ei tarvitsisi edes erikseen ottaa esiin, koska tilanne on päivän selvä. Tapanila, Porin juoksijatytön tarina, montako vielä tarvitaan? Taho, joka päättää turvapaikanhakijoiden määrästä, sijoituspaikasta, kohtelusta on aikaa sitten unohtanut kantaväestön hyvinvoinnin, demokratia ei sillä saralla toimi. Suomi säästäisi miljoonia euroja nopealla tahdilla kun käännytys- ja palautusprosessit toimisivat nopeammin. Minun mielestäni tulisi palauttaa Suojeluskunta- ja Lottajärjestöt toimintaan, jotka Moskovan rauhansopimuksessa kiellettiin vuonna -44, sillä tuo sopimus solmittiin Neuvostoliiton kanssa jota ei ole enää yli kahteen vuosikymmeneen ollut olemassa, joten sopimus ei Suomea enää sido. On turha luulla että nykyisellä maahanmuuttotahdilla Suomi välttyy sisäisiltä konflikteilta, niitä tulee ennemmin tai myöhemmin, sillä Suomalaisten mitta on täysi! Liian paljon, ja liian pitkään on meitä jo poljettu maahan jotta Suomi voisi kantaa ”koko maailman murheet”. Se että vapaaehtoinen maanpuolustus olisi valvotuissa käsissä on mielestäni parempi vaihtoehto kuin puolimilitantit kodinturvajoukot joiden valvonta nykyisellä poliisivahvuudella on mahdotonta. SVL:n tyyppiset liikkeet nostavat päätään, ja tavalliset, yleensä neutraalisti suhtautuvat Suomalaiset liittyvät niihin heti kun jollekkin läheiselle jotain tapahtuu. Tällä tahdilla tavalliset Suomalaiset tekevät asioille jotain, ja nousevat barrikadeille jos muutosta ei tapahdu. Pian.

Suomi, kello käy…

-Hannu 01/09/2015